Wat is Promnight?

Opgesteld op 2 december 2022 te Roeselare

Promnight Roeselare is als organisatie, alsook als evenement enorm gegroeid. Wat begon als een klein evenement voor een selecte groep zesdejaars is inmiddels uitgegroeid tot een feest voor meer dan 2000 jongeren. Met Promnight willen we alle middelbare scholieren van Roeselare en omgeving en mooie afsluiter van het schooljaar bezorgen.

Uiteraard willen we met Promnight Roeselare zoveel meer bereiken dan enkel het organiseren van een geslaagd evenement. Het evenement heeft enkele onderliggende doelen en deze vindt je vooral binnen de organisatie terug. Wat Promnight zo uniek maakt, is dat het wordt georganiseerd door de scholieren zelf. Zo werken wij onder de slogan “georganiseerd voor jongeren, door jongeren”.

Jaarlijks wordt een nieuwe werkgroep van laatstejaars samengesteld die hun schouders zetten onder de organisatie van het evenement. Begeleid door een vast bestuur, krijgen zij de vrijheid om het evenement naar hun wensen in te vullen en hun creativiteit de vrije loop te laten.

Onze missie

“Organiseren voor jongeren, door jongeren”

Onze Visie

We willen jongeren de kans geven om zichzelf te ontdekken. Door deel uit te maken van Promnight Roeselare kunnen ze groeien op verschillende vlakken. Als lid van de organisatie krijg je de kans om te ondernemen en organiseren. Zo ontdekken scholieren hun eigen verborgen capaciteiten, maar leren ze ook de wereld van het organiseren kennen en komen ze in nauw contact met de realiteit. Op de schoolbanken wordt veel bijgeleerd, maar iets in de praktijk omzetten is niet altijd vanzelfsprekend. Door de jongeren een eigen verantwoordelijkheid te geven binnen de organisatie kunnen ze zelfstandig te werk gaan en krijgen ze de kans te groeien.

Promnight Roeselare heeft naast het bieden van kansen ook een extern doel. Wij willen iets betekenen voor de middelbare scholieren in Roeselare en willen hen een unieke ervaring bieden. Als organisatie kunnen ook wij nog groeien en in de toekomst meer inzetten op de beleving in Roeselare en omgeving. Zo willen we de jongeren verschillende culturele evenementen aanbieden en hen de kans geven hier engagement bij te vertonen. Op de lange termijn willen wij actief deel uitmaken van het Roeselaarse uitgaans- en ondernemingsleven bij jongeren.

Pers

Journalisten kunnen ons bereiken voor een interview over ons evenement. Ga naar Contact

Titel Krant Datum Link
2.300 laatstejaars nemen in stijl afscheid van hun secundaire schoolloopbaan op Promnight HLN 27 juni 2023 Klik hier
Acht zesdejaars uit Roeselare tonen wat ze in hun mars hebben met Promnight Het Nieuws van West Vlaanderen 25 november 2022 Klik hier
Promnight herrijst na corona de Krant van West Vlaanderen 26 juni 2022 Klik hier
Coronacrisis nekt ook Promnight Het Laatste Nieuws 27 april 2020 Klik hier
Top